Διαγνωστικός Έλεγχος Νόσησης από Covid-19

  Αγαπητοί γονείς και μαθητές/ριες, Χριστός Ανέστη!


  Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση σας ενημερώνουμε για τα εξής:
   
  Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες. Ο έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Δευτέρας και Πέμπτης έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.
   
  Η προμήθεια του self-test και των σχετικών οδηγιών γίνεται από το φαρμακείο και ο έλεγχος διενεργείται κατ' οίκον  με την επίβλεψη των κηδεμόνων.
   
  Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος οι γονείς 
  α)επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr 
  β) επιλέγουν την κατηγορία "Σχολική Κάρτα για Covid-19"
  γ) εισάγονται με τους κωδικούς taxisnet /Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.
  δ)υποβάλλουν το αποτέλεσμα του self-test
   
  Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την πλατφόρμα τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.
   
  Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκτυπώνουν τη σχετική κάρτα και εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, τηρώντας τις σχετικές οδηγίες  μεταβαίνουν σε μία από τις δημόσιες δομές για δωρεάν προληπτικό έλεγχο και ενημερώνουν το σχολείο. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ αν είναι αρνητικός εκδίδεται σχετική βεβαίωση και ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στη σχολική μονάδα επιδεικνύοντας τη βεβαίωση.
   
  Αν το αποτέλεσμα είναι άκυρο, παραμένει σπίτι και ειδοποιείτε το σχολείο.
   
  Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας οι κηδεμόνες συμπληρώνουν και υπογράφουν χειρόγραφα τα στοιχεία, όπως εμφανίζονται στην κάρτα.
   
  Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, καθώς και όποτε ζητηθεί. Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.
   
  Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την προμήθεια και διενέργεια του  self-test, τη διαδικασία έκδοσης Σχολικής Κάρτας αλλά και το Πρότυπο για τη χειρόγραφη Δήλωση στην ιστοσελίδα του ΔΣ Αντιμάχειας Κω http://dim-antim.dod.sch.gr
   
  Καλή και ασφαλή αντάμωση με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!
   
   
   

  Στοιχεία επικοινωνίας

  Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας

  Αντιμάχεια, Κως
  Τ.Κ. 85300
  Τηλ: 2242051851, 2242051300

  fax: 2242051300
  email: mail@dim-antim.dod.sch.gr

  © 2017 ΔΣ Αντιμάχειας. All Rights Reserved. Designed By Enginetemplates.com

  Please publish modules in offcanvas position.

  Free Joomla! templates by Engine Templates